امروزه دانستن اینکه HMI چیست از اهمیت بالایی برخوردار شده است. HMI مخفف Human-Machine Interface به معنی رابط کاربری ماشین-انسان است. این دستگاه امروزه یکی از داغ‌ترین موضوعات در بحث اتوماسیون صنعتی است. درواقع، اینطور بنظر می‌رسد که آینده این حیطه کار وابسته به این تکنولوژی است.
پس عجیب نیست که در میان کمپانی‌های تولید کننده رقابت بسیار فشرده‌ای برای تولید پلتفورم‌های خلاقانه شکل گرفته. این پلتفورم‌های جدید تلاش می‌کنند هرچه بیشتر دو دنیای ماشین و انسان را به هم نزدیکتر کنند.

HMI چیست

HMI دستگاه یا نرم‌افزاری است که برای کاربر راه ارتباط با ماشین‌ها و کارخانه را فراهم می‌کند. چگونه ؟ با ترجمه مقدار بسیار زیادی از داده‌‌های پیچیده به اطلاعات قابل دسترس. در این حالت اپراتور تمامی اطلاعات مورد نیاز برای کنترل کردن فرایند تولید را در اختیار دارد.

با زمینه‌سازی این تعریف در دنیای اتوماسیون صنعتی، واضح است که اچ ام آی هرچه کاربر پسند و پاسخگوتر باشد، فرایند تولید کارآمدتر و کم هزینه‌تر خواهد بود.

تکامل HMI

برای درک بهتر هرچه بهتر اینکه اچ ام آی چیست، باید یک قدم عقب برداریم. درواقع، باید از همان ابتدا شروع کرده و ببینیم این تکنولوژی در طول زمان چگونه تکامل پیدا کرده است. تاریخچه HMI را میتوان از دکمه شروع کرد. سپس چراغ و بعد از آن سوئیچ‌ها جای خود را در کارخانه‌ها پیدا کردند. سپس سخت‌افزارهای پیچیده تر شروع به تولید کردن که تبدیل به پنل‌های الکترونیکی شدند. در نهایت کامپیوترهای شخصی و نرم افزارها وارد بازار شدند. این دسته آخر به رونق بالایی دست یافتند و دنیای HMI را از آن خود کردند.

دنیای HMI در چندین سالی که گذشته وارد پروسه تکاملی بسیار گسترده‌ای شده است. با این حال، بسیاری از متخصصین این صنعت معتقد هستند که ما تاکنون شاهد تنها قسمت بسیار کوچکی از پتانسیل این صنعت بوده‌ایم. اما چه چیزی باعث بی حد و مرزی در پتانسیل این سیستم‌ها شده است ؟

دو جواب برای این سوال وجود دارد. در ابتدا موضوع اصلی به ماهیت نرم‌افزاری این سیستم باز میگردد. امروزه ما شاهد یک استاندارد سازی تصاعدی در ویژگی‌هایی هستیم در گذشته اختیاری بودند. از این ویژگی‌ها می‌توان به صفحه‌هات و پنل‌های رنگی یا قابل لمس اشاره کرد. این موضوع باعث ایجاد رقابت بین کمپانی‌های تولید کننده در تولید نرم‌افزارهای قابل انعطاف‌تر شده است.
دلیل دوم ائتلاف تکنولوژی‌های فیزیکی و دستگاه‌ها با یکدیگر است. روندی که در این چند سال اخیر شروع به متصل کردن دستگاه‌های تکنولوژیکی به یکدیگر کرده. این آخرین نسل از تکامل‌های HMI است. فراهم سازی پلتفرمی که به کاربران اجازه بدهد که بتوانند از اسمارت‌فون‌ها و تبلت‌های آشنا برای برقراری ارتباط با دستگاه‌های صنعتی خود استفاده کنند.

HMI در اتوماسیون صنعتی

در آخر جذاب‌ترین سوال برای کسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند. رابطه HMI با اتوماسیون صنعتی چیست ؟
به صورت کلی، دستگاه HMI به کاربر قابلیت کنترل و مشاهده دستگاه‌های کاربردی است. این موضوع با استفاده از تکنولوژی‌های I/O (رابط کاربری) پیشرفته میسر می‌شود. از این تکنولوژی‌ها می‌توان به عنوان مثال به Ethercat اشاره کرد. Ethercat یک سیستم ارتباطی بین دستگاه‌های اتوماسیون است که بر پایه Ethernet ساخته شده است. سیستم‌های مدرن دارای سیستم عامل مجزا هستند که در مواردی جاسازی شده درون خود دستگاه است.

HMI های مدرن به شما اجازه می‌دهند که با هرنوع سیستم تولیدی ارتباط برقرار کنید. بر اساس نوع کاربرد ویژگی‌های دستگاه می‌توانند تغییر کنند. این ویژگی‌ها شامل رابط‌های ارتباطی، تکنولوژی‌های رابط کاربری و حتی اندازه خود دستگاه می‌شود. به همین جهت، در اتوماسیون صنعتی HMI ها از دستگاه‌های استاندارد ۱۱ سانتی‌متری تا صفحهات پیچیده پهن ۱۵٫۶ اینچی می‌شوند. برای ساده‌سازی هرچه بیشتر کار اپراتور، تکنولوژی صفحه لمسی وجود دارد که اجازه می‌دهد با ماشین‌ها و کارخانه تعامل بصری برقرار کرد.

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید