پچ پنل

پچ پنل چیست ؟ امروزه بنظر میرسد که همه چیز بیسیم (وایرلس) شده است. با اینکه این تکنولوژی دارای نکات مثبت بسیاری بوده اما دارای ضعف هایی در برابر شبکه های فیزیکی است. اگر شما بخواهید از سرعت های بالایی که امروزه برای شبکه های شرکتی و سازمانی موجود می باشند استفاده کنید باید از شبکه فیزیکی استفاده کنید. وظیفه اصلی پچ پنل مدیریت و یا به عبارت دیگر آسان سازی مدیریت کابل های شما است. اگر شما یک شبکه سیمی دارید که دارای چندین پورت دیواری بوده، پچ پنل می تواند راه حلی ساده و آسان برای مدیریت کابل های ورودی و خروجی شما باشد.

این محصول درواقع آرایه ای از پورت هاست که درون یک پنل جای گرفته اند. هرکدام از این پورت ها توسط یک کابل کوتاه (Patch Cable) به یک پورت دیگر که می تواند هرجایی در ساختمان شما باشد وصل می شود.

پچ پنل چگونه کار می کند

پچ پنل ها چندین پورت شبکه را با هم در یکجا قرار می دهند تا لاین های ورودی و خروجی را به هم متصل کنند. این لاین ها می توانند برای شبکه محلی، وسایل الکترونیکی، سیستم برقی و ارتباطی دیگر باشد. وقتی این محصول جزوی از یک شبکه محلی (LAN) باشد وظیفه آن متصل کردن کامپیوترهای درون شبکه به یکدیگر و همچنین متصل کردن آنها به لاین های خارج از شبکه داخلی خواهد بود. این لاین های دیگر به کامپیوترهای درون شبکه اجازه می دهند که به شبکه های خارجی از جمله اینترنت متصل شوند.

برای مرتب سازی و مدیریت اتصالات میان دستگاه های عضو شبکه فقط کافیست پچ کوردهای مورد نظر را وصل کرد یا در آورد. این محصول باعث می شود تمامی سوکت های ورودی در یک نقطه متمرکز باشند. این موضوع باعث می شود که عیب یابی مشکلات بوجود آمده در شبکه از قبیل قطعی کابل ها بسیار ساده تر انجام شود.

مدیریت درهم ریختگی کابل ها

یکی از مهمترین نکات قوت این محصولات (که با نام patch bay هم شناخته می شوند) بالا بردن نظم و آسان سازی مدیریت شبکه کابلی شما است. بیشتر پچ پنل های جدید بر روی ساده تر کردن مدیریت کابل ها تمرکز می کنند. برای مثال با استفاده کردن از پچ پنل هایی که دسترسی از جلو دارند می توانید تمامی کابل ها به راحتی دسترسی داشته باشید. این مدل از پنل ها مخصوصا در شرایطی که فضای فیزیکی محدود است کاربرد خوبی دارند.

استفاده کردن از پچ پنل باعث منظم شدن و مدیریت آسان تر کابل ها می شود

استفاده کردن از پچ پنل باعث منظم شدن و مدیریت آسان تر کابل ها می شود

 

با مرکزیت دادن به تمامی کابل های ارتباطی در یک نقطه، مدیر سیستم (system administrator) می تواند در نظم کامل و به سرعت مشکل های موجود در شبکه را پیدا کرده و همچنین اضافه کردن nod های شبکه جدید را تسریع ببخشد.

سیم مسی یا فیبر ؟

پچ پنل ها هم به صورت فیبر و هم به صورت مسی موجود می باشند. همچنین باید در نظر داشته باشیم که در مدل های مسی این محصولات از کدام نسل شبکه کامپیوتری پشتیبانی می کند مثلا cat5 یا cat6.
سرعت سیم های فیبر بسیار بالاتر از سیم های مسی هستند و البته به همان میزان گرانتر بوده و نصب و نگه داری آن پرهزینه تر است. در شرایط معمول و در بیشتر کاربردهای شرکتی نیازی به هزینه اضافه و تجهیز کابل های فیبری توصیه نمی شود زیرا سرعت سیم های مسی (خصوصا cat6) با اینکه از سرعت نوع فیبر پایینتر هستند، ولی با این حال سرعت بسیار مطلوبی دارند.

همچنین باید در نظر داشته باشید در صورت فیبری کردن کابل های شبکه، نه فقط پچ پنل بلکه تمامی قطعات ارتباطی شما باید فیبری شده وگرنه سرعت شبکه تغییری نمی کند. در پاراگراف بعدی این موضوع توضیح داده شده و بهتر متوجه دلیل آن خواهید شد.در زمان انتخاب این محصول باید حتما در نظر داشت که سرعت انتقالی پچ پنل با سرعت کابل های شبکه و دیگر تجهیزات هماهنگ باشد. اگر سرعت پچ پنل بالاتر از دیگر تجهیزات بالاتر باشد مشکل خاصی بجز هزینه اضافی پرداختی بوجود نمی آید. اما اگر سرعت پچ پنل پایین باشد و با سرعت شبکه همخوانی نداشته باشد باعث افت سرعت شبکه و به اصطلاح bottle neck شدن شبکه خواهد شد.

پورت های پچ پنل

پورت مهمترین بخش پچ پنل است و امکان ورود و خروج پورت های شبکه را محیا می کند. بیشتر این محصولات دارای ۲۴ تا ۴۸ پورت هستند. با این حال پنل های کوچکتر و بزرگتر تا ۹۶ پورت تولید می شوند. حتی بعضی از پچ پنل هایی که برای شرایط خاص استفاده می شوند تا ۳۳۶ یا حتی بیشتر تولید می شوند. تعداد پورت های درون یک پچ پنل هیچ محدودیت تکنولوژیکی نداشته و تنها محدودیت آن مقدار فضای فیزیکی موجود است. پنل ها پورت های خود را به ماژول های هشت یا شش تایی تایی تقسیم می کنند. زیرا این موضوع برای مدیریت کردن پورت ها آسانتر می شود. این ماژول ها و پورت های درون آنها نام گذاری شده تا راحت تر بتوان پورت خاصی را از میان آنها پیدا کرد.

پچ پنل ها می توانند تعداد زیادی پورت داشته باشند. در نمونه بالا این پورت ها به ماژول های شش تایی تقسیم شده اند.

پچ پنل ها می توانند تعداد زیادی پورت داشته باشند. در نمونه بالا این پورت ها به ماژول های شش تایی تقسیم شده اند.

استفاده کردن از پچ پنل

کابل های شبکه از دیوار وارد پشت پچ پنل می شوند

کابل های شبکه از دیوار وارد پشت پچ پنل می شوند

اگر شما بتوانید کابل شبکه را به سوکت آن وصل کنید می توانید پچ پنل هم نصب کنید. سمت پشت المنت

دارای گروه های هشت تایی از درگاه وصل کابل شبکه است که باید کابل هایی که از دیوار به سمت اتاقی که پچ پنل در آن است نصب کنید. از سمت روبرو نیز فقط کافیست با استفاده از پچ کیبل سوکت های پچ پنل را به سوکت سوئیچ شبکه وصل کنید. در صورت نیاز به پورت بالا می توانید از پچ پنل هایی با تعداد پورت بالا تهیه کنید یا می توانید مثلا از دو یا سه پچ پنل ۲۴ پورت استفاده کنید. این محصولات محدودیتی در تعداد استفاده ندارند.

سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید برای برخورداری از شبکه داخلی برای شرکتتان آیا واقعا به این محصول احتیاج دارید ؟ در جواب این سوال باید گفت خیر. زیرا پچ پنل برای شبکه ضرورت محسوب نشده و بیشتر برای مدیریت و راحتی کار است. ولی موضوعی که باید در نظر داشته باشید این است: شما مثال “ضرورا به قفسه و کتابخانه احتیاجی ندارید و می توانید اسناد، مدارک و کتاب هایتان را روی هم تلنبار کنید! واضح است که چنین کاری نه تنها ظاهر خوبی ندارد بلکه باعث کندی در کسب و کار شما خواهد شد. پچ پنل نیز دقیقا چنین نقشی را در زیر ساخت شبکه داخلی شما ایفا می کند.

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید